Berumahtangga

Daisypath Anniversary tickers

TQ!

Our Heroin

Lilypie First Birthday tickers

nuffnang

10.8.12

Result MGTT : Proceed to BSP Test

As Salam,
Got phone call from KK

"Hello, Puan Afizah ye ?"
"Saya bercakap"
"Sy dr KKIA JB, nak bagi tahu yang result MGTT awak ada masalah, jadi awak kena buat BSP Test on next week, dan keesokannya awak kena jumpa doc"
Serius terkedu !!!
"Oyke, result sy teruk sgt ke ?"
"10.1, so BSP Test nih awak kena amik darah 4x 8am,11am,2pm dan 9pm, jadi mcm MGTT ari tu awak kena puasa mula 10pm hari sebelum BSP tu ye"
"Ermmm ok. Terima kasih ye"


Dear all : Please pray for me n baby . Serius masih terkejut nih.
anyone yang ade xperience ?

22 comments:

  1. ade je prob mase prgnt ni kan...sbr je laaa kan..utk baby...ape pon x pe..:)

    ReplyDelete
  2. makneng doakan semuanyer selamat

    makneng follow fiza

    jemput follow makneng...=)

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Risau kan ??? hnya insan terpilih mcm kite yg rasakan nye. hope x de pape.

      Delete
  4. jga makan tau pza.. kalau bole jgn ambik benda manis langsung.. Insyaallah kalau kte control mkn semuanya akan ok..doakan i jugak ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu. baru nak balun ketupat rendang air gas kuih muih puas2 before pantang, huh!!

      Delete
  5. dont worry :) juz jaga makan u. kalau masa i prgnent dulu, apa sahaja utk baby i akan control. termasuk bab mkn.insyaallah semuanya akan ok ok sahaja :)

    ReplyDelete
  6. dear... jgn sampai x makan okeh...

    akak pon kena... akak control makan carbo sbb carbo da masuk badan akan tukar jd gula... akak amik nasi tp portion sikit, lebihkan sayur... air kosong minum bayak2...

    but plz, jgn skip any meal & jgn sampai x makan k...

    ReplyDelete
  7. dear, relax relax jgn mengelabah.. senang aje tips nya.. ain dulu pilih cucuk insulin to control.. ain bg tips yang sgt sgt mudah..
    Rules 1 : no water color mean air manis2 a big big no for u ye. minum air suam ajerk.. ais pon x elok sgt.. air gas/kotak/tin lagi x boleh.
    Rules 2 : makan byk byk byk sayur hijau mcm bayam ke kailan ke sawi ke.. ulam2 mcm pegaga ke ulam raja je.. yang berdaun hijau tu a must ye
    Rules 3 : control makan nasi. cth 1 cup nasi per meal. lagi baik kalu tukar beras ke herba poni ke bashmati ke beras perang ke.. better.. tapi kalau x boleh, nasi biasa pon boleh tapi sukatlaa nasi tuh.. jgn skip makan ye.. lauk tu makan banyak2.. kalau kembong saiz sederhana leh je makan 2-3 ekor ke dan semangkuk sayuran hijau
    Rules 4 : kuih2 manis sila control. kalu makan seketol jadilah jgn makan berketol2 nak2 mcm kuih buah melaka ke lopis ke (yg manis2 laa senang citer)
    Rules 5 : makan buah berhati2 sbb x semua buah leh kita makan.. mcm pisang ke durian ke xleh makan sbb high sugar.. sila laa google tgk ye.. ain pon ingat2 lupa.
    insyaAllah kalau jaga semua insyaAllah baby n ibu baby akan sihat sejahtera..
    *x di galakkan skip makan ye dear.. kalau kita skip nanti baby akan produce gula/makanan sendiri.. kang baby membesau dari saiz skrg.. kang susah lak nak teran beranak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thnkz u so much. really appreciate it !

      Delete
  8. take care dear...bykkan minum air kosong tau...jgn minum or mkn benda2 manis...bykkn makan sayur jugak :) buah2 ada yg xleh mkn

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank nana, tu la baru nak enjoy makan x igt dunia time raya ni =(

      Delete
  9. akak dah lama tinggalkan arena2 ni..maksud die ape tu fiza? ok2 ape2 pun, jaga diri..ikut nasihat doctor ok.. fiza dah bape bulan? slmt hari raya & maaf zahir batin fiza..0-0 ek..jemputlah dtg beraya di umah:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mksudnye sy telah menghidapi kencing manis...huhu...x de pun keturunan kecing manis...sedey!

      Delete
  10. InsyaAllah semuanya akan selamat ..amiiinn

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang