Berumahtangga

Daisypath Anniversary tickers

TQ!

Our Heroin

Lilypie First Birthday tickers

nuffnang

8.8.12

33weeks check up

Assalam
Hari ni check up rasa mcm lama sangat dok KK tuh
Huhhh !! Buhsan !!
Al maklumlah ari nih 2nd time for MGTT
So mmg kna dok KK till 10.30am

Hari nih KK tak ramai org
Seawal pagi jam 8 da smpai KK
as usual KK nih memang tak amik masa lama pun
Since check up rtu, paling lewat pun kol 9
Tapi kalo ade MGTT mmg lambat la

1stly go for MGTT
kali nih rasa sakit plop di amik darah
Tapi stil bertindak cool
Nurse tanye nape nih kali ke2
Then sy jawab entahla ek. Mungkin sbb berat kott
Pastu dia selak2 buku pink
she said, masa 1st test tuh kandungan masih awal -27weeks
So takut tak dapat kesan, tu yg kna repeat test
Ohhh camtu ea...tapi i wondering, kalo masih awal, yg dorg buat awal2 tu kenape lak??
Da la malas nk tnye2 lgi kan.Just follow .....
After amik darah go for routine check up
Berat ? Turun 0.5kg coz puasa kot
BP ? Ok jekkk
HB ? Nurse kata x yah cek
Urine ? Ok2 saja

Then masuk bilik Nurse
Heartbeat baby ? 141 . Ok
Masa nurse tekan2 perut, kepala baby kat bawah
Pastu baby as usual suka sangat2 lepak kat kanan perut ibu dia
So perut nampak senget !hehehe
Then Nurse briefing tanda2 bersalin
Bila da deliver, call KK utk makluman
Then nnt bila tempoh berpantang kena aware dengan jaundis
bla..bla..bla...bla... and so on

Overall, check up rini alhamdulillah
Segalanya ok dan dipermudahkan

4 comments:

  1. eh kita sama,tp sok nk masuk 34w dh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe. beza hari je. so kite lihat sape yang dulu !!! hehehe

      Delete
  2. hehe beshnyee...mesti tak saba kan nak dapat baby

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang